Translate

Hoe het allemaal begon.....

In 2008 had ik een leuke baan bij een fysiomaatschap, daar er iemand uit moest ben ik vervolgens bij theater aan de Schie gaan werken, dit was ook een leuke baan voor 24 uur per week. Helaas moest er daar ook bezuinigd worden en waren er nog maar 4 uur per week voor mij beschikbaar.
Ik had al een tijdje een pandje op de Burg. van Haarenlaan gezien in Schiedam, maar iedere keer deed ik het toch maar niet. Eind 2008 heb ik de knoop doorgehakt, heb de huurbaas gebeld en ben gaan kijken en toen was het natuurlijk foute boel. De vorige huurder had daar een opleidingsinstituut en het hele pand zat vol met snoeren, stopcontacten en nog meer van die dingen. Kortom het pand zag er niet uit.
Maar omdat ik daar gelukkig goed doorheen kon kijken en een verwoed verzamelaar ben van alles wat ik misschien nog wel eens kan gebruiken, had ik het pandje in gedachten al ingericht. Muurtje plaatsen, muurtje weg, een paar kasten van marktplaats en zo is de beslissing genomen om een eigen quilt/poppenhuiswinkel te beginnen.
Op 01 januari 2009 kreeg ik de sleutel en zijn we begonnen met de verbouwing. Wat was ik trots!!!
Alles was toen nog groen, met gebroken wit. Ikea kasten voor de poppenhuizen, een oud dressoir als toonbank en een paar mooie kasten via marktplaats.
Op 21 maart ging de winkel open, een dag voor mijn verjaardag. Ik had maar 20 rolletjes stof en wat poppenhuisspulletjes, maar ik had toen het gevoel of het een superwinkel was. Af en toe denk ik wel eens, hoe ik zo heb kunnen beginnen.
Maar ik heb het gedaan en nu ruim 3 jaar later, heb ik nog steeds mijn winkeltje, alleen is alles nu donkerrood en het grootste gedeelte van de poppenhuisminiaturen zijn verdwenen. Wel heb ik een hele leuke klantenkring, die me toch regelmatig komen bezoeken. En mede dankzij deze lieve mensen bestaat mijn winkeltje nog steeds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten